INGREDIËNTEN

1 klein blikje kikkererwten (200g)

1 teentje knoflook

2 eetlepels tahin (sesampasta)

1 eetlepel olijfolie ½ citroen (sap)

Een handje peterselie Kruiden naar smaak: peper, zout, paprikapoeder

Water indien nodig


BEREIDINGSWIJZE

Giet de inhoud van het blikje in een kom. Scheid de kikkererwten van het vocht! Kikkererwtenvocht of aquafaba kan in een ander recept verwerkt worden, dus giet
het niet weg ➡ zie recept van Vegan chocomousse.

Spoel de kikkererwten af met koud water en verwijder de velletjes rond de kikkererwten. Hou 1 eetlepel kikkererwten opzij om later af te werken en mix de rest fijn in een blender. Doe er de fijn geperste knoflook, de tahin, de olijfolie, de uitgeperste citroensap en de peterselie bij en mix verder. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg eetlepel per eetlepel water toe tot de gewenste smeuïgheid van de hummus. Werk af met de opzij gehouden kikkererwten.

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.