Focaccia

INGREDIËNTEN
650g bloem
300ml lauw water
1 eetlepel instant droge gist
Olijven, cherry tomaten
Zout, gedroogde basilicum en tijm
4 eetlepels zonnebloemolie

BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 170°C.

Breng 1 eetlepel gist met lauw water samen in een kom. Roer goed en laat 5 minuten afgedekt rusten.

 

Voeg ondertussen in een andere kom bloem, zout, 1 eetlepel olie en gedroogde basilicum en tijm samen. Voeg er de (geactiveerde) gist aan goed en kneed tot één geheel. Er ontstaat
een kleverige deeg. Neem het deeg uit de kom en doe er 1 eetlepel olie over en kneed verder. Laat het 40 minuten rijzen in een afgedekte kom.

 

Nadien voeg je nog best 2 eetlepels olie aan het deeg toe en kneed je opnieuw tot één geheel. Voorzie een ovenschotel met bakpapier en leg het deeg hierin. Schik met je handen het deeg over de schotel. Laat opnieuw 40 minuten rijzen.

 

Por nadien met je vingers in het deeg zodat je precies putjes maakt. Leg er de cherrytomaten en olijven op en doe het deeg in de oven.

 

Bak gedurende een uur tot dat het brood goudbruin kleurt.
Smakelijk!

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »

Groenteschotel met zalm

INGREDIËNTEN voor 2 personen

2 zalmfilets

½ citroen

3 eetlepels zonnebloemolie

½ broccoli

2-3 handjes sperziebonen

1/3 rode paprika

1/3 groene paprika

1/3 gele paprika

Cherrytomaten

½ ui

1 teentje knoflook

Peper en zout, kruiden naar smaak (gedroogde peterselie, gedroogde peterselie,…)

6 kleine aardappelen (ter grootte van een ei)

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 180°C.


Schil en was de aardappelen. Snijd in kleine blokjes door de aardappel in 4 te delen. Verzamel alle aardappelen in een kom, voeg er 1 eetlepel zonnebloemolie aan toe en breng op smaak met kruiden zoals gedroogde peterselie, chillivlokken, peper en zout. Vermeng alles goed.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelen over de plaat. Laat
de aardappelen garen in de oven. Controleer regelmatig zodat ze niet aanbranden.

 

Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in de pan en voeg er de ui en de knoflook aan toe. Maak de andere groente ook schoon en wok ze beetgaar in de pan. Breng op smaak met kruiden. De cherrytomaten houd je nog best even opzij.

 

Neem de zalmfilets en besprenkel met 1 eetlepel olie en kruid voldoende. Knijp er
de citroen over.

 

Neem een grote ovenschaal en leg er een bakpapier in. Doe de gewokte groente samen met de cherrytomaten en de zalmfilets erin.

 

Haal de gepofte aardappelen uit de oven indien ze gaar zijn. Dienen ze langer in de oven te blijven, mogen ze nog verder garen. Verlaag wel de oven naar 100-120°C zodat
de ovenschaal met groente en zalmfilets ook in de oven kan.

 

Het is nu wachten tot de zalmfilets gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten afhankelijk van
de oven. Haal de gerechten uit de oven en serveer. Smakelijk! 

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

 

Lees meer »

Gevulde butternut

INGREDIËNTEN

1 butternut pompoen

2 eetlepels zonnebloemolie

3 handjes spinazie (of 3 bolletjes diepvriesspinazie)

1 teentje knoflook

1 klein blikje kikkererwten (200g)

Snufje zout, kruiden naar smaak

1 eetlepel tomatenpuree

150g heel fijne bulgur

1 granaatappel

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 160°C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de butternut in 2 en haal met een lepel de zaadjes en een beetje van het vruchtvlees uit de pompoen. Besprenkel beide helften met zonnebloemolie en kruid naar smaak. Leg de butternut met de schil naar boven en het vruchtvlees naar beneden op de bakplaat. Rooster de pompoen voor 25-30 minuten.

Neem een kookpot en warm de resterende zonnebloemolie op. Stoof de spinazie met het teentje knoflook en voeg er nadien de uitgelekte kikkererwten aan toe. Doe de tomatenpuree erbij, breng op smaak met kruiden en laat verder pruttelen.

Neem ondertussen een aparte kom waar je de bulgur in kan doen. Voeg er gekookte water aan toe (tot net boven de bulgur). Laat het water intrekken.

!Gebruik een kom met een deksel, dan kan je deze afsluiten wanneer het water intrekt.

Eens de bulgur zacht is geworden, kan je het toevoegen aan het kikkererwtenmengsel. Meng alles goed samen. Haal de butternut uit de oven. Verdeel de bulgur over de helften en werk af met granaatappel.

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »

Hummus

INGREDIËNTEN

1 klein blikje kikkererwten (200g)

1 teentje knoflook

2 eetlepels tahin (sesampasta)

1 eetlepel olijfolie ½ citroen (sap)

Een handje peterselie Kruiden naar smaak: peper, zout, paprikapoeder

Water indien nodig


BEREIDINGSWIJZE

Giet de inhoud van het blikje in een kom. Scheid de kikkererwten van het vocht! Kikkererwtenvocht of aquafaba kan in een ander recept verwerkt worden, dus giet
het niet weg ➡ zie recept van Vegan chocomousse.

Spoel de kikkererwten af met koud water en verwijder de velletjes rond de kikkererwten. Hou 1 eetlepel kikkererwten opzij om later af te werken en mix de rest fijn in een blender. Doe er de fijn geperste knoflook, de tahin, de olijfolie, de uitgeperste citroensap en de peterselie bij en mix verder. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg eetlepel per eetlepel water toe tot de gewenste smeuïgheid van de hummus. Werk af met de opzij gehouden kikkererwten.

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »

Zoete aardappelpuree

INGREDIËNTEN

1-2 zoete aardappel

(plantaardige) melk

Kruiden: peper, zout en gedroogde basilicum

 

BEREIDINGSWIJZE

Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook de zoete aardappelblokjes gaar en giet het water nadien af. Plet tot puree en voeg er beetje bij beetje melk aan toe tot gewenste smeuïgheid.

Breng op smaak met kruiden.


!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »

Frietjes

INGREDIËNTEN

Diepvriesfrietjes

Of aardappelen

Airfryer

 

BEREIDINGSWIJZE

Zet de Airfryer op en doe de gewenste portie diepvriesfrietjes in het opvangbakje.
Stel de aantal minuten in en geniet nadien van de frietjes!

Wil je liever zelf frietjes maken?
Schil de aardappelen en snijd ze fijn. Dep de zelf gesneden frietjes af met keukenpapier en doe de gewenste portie in het opvangbakje van de Airfryer. Stel de aantal minuten in en geniet nadien van de frietjes!

💡Let wel op de speciale Airfryer frietjes bevatten een extra laagje zetmeel om ze knapperig te maken. En de speciale oven frietjes bevatten ook nog eens een extra laagje vet om dezelfde reden. Als je gewoon zelf gesneden frietjes gebruikt dan is de versie uit de Airfryer (zonder olie) en de versie uit de oven de gezondste keuze.

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Lees meer »