INGREDIËNTEN
650g bloem
300ml lauw water
1 eetlepel instant droge gist
Olijven, cherry tomaten
Zout, gedroogde basilicum en tijm
4 eetlepels zonnebloemolie
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 170°C.
Breng 1 eetlepel gist met lauw water samen in een kom. Roer goed en laat 5 minuten afgedekt rusten.
Voeg ondertussen in een andere kom bloem, zout, 1 eetlepel olie en gedroogde basilicum en tijm samen. Voeg er de (geactiveerde) gist aan goed en kneed tot één geheel. Er ontstaat
een kleverige deeg. Neem het deeg uit de kom en doe er 1 eetlepel olie over en kneed verder. Laat het 40 minuten rijzen in een afgedekte kom.
Nadien voeg je nog best 2 eetlepels olie aan het deeg toe en kneed je opnieuw tot één geheel. Voorzie een ovenschotel met bakpapier en leg het deeg hierin. Schik met je handen het deeg over de schotel. Laat opnieuw 40 minuten rijzen.
Por nadien met je vingers in het deeg zodat je precies putjes maakt. Leg er de cherrytomaten en olijven op en doe het deeg in de oven.
Bak gedurende een uur tot dat het brood goudbruin kleurt.
Smakelijk!
!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍
Reactie plaatsen
Reacties