INGREDIËNTEN voor 2 personen
2 zalmfilets
½ citroen
3 eetlepels zonnebloemolie
½ broccoli
2-3 handjes sperziebonen
1/3 rode paprika
1/3 groene paprika
1/3 gele paprika
Cherrytomaten
½ ui
1 teentje knoflook
Peper en zout, kruiden naar smaak (gedroogde peterselie, gedroogde peterselie,…)
6 kleine aardappelen (ter grootte van een ei)
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil en was de aardappelen. Snijd in kleine blokjes door de aardappel in 4 te delen. Verzamel alle aardappelen in een kom, voeg er 1 eetlepel zonnebloemolie aan toe en breng op smaak met kruiden zoals gedroogde peterselie, chillivlokken, peper en zout. Vermeng alles goed.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappelen over de plaat. Laat
de aardappelen garen in de oven. Controleer regelmatig zodat ze niet aanbranden.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in de pan en voeg er de ui en de knoflook aan toe. Maak de andere groente ook schoon en wok ze beetgaar in de pan. Breng op smaak met kruiden. De cherrytomaten houd je nog best even opzij.
Neem de zalmfilets en besprenkel met 1 eetlepel olie en kruid voldoende. Knijp er
de citroen over.
Neem een grote ovenschaal en leg er een bakpapier in. Doe de gewokte groente samen met de cherrytomaten en de zalmfilets erin.
Haal de gepofte aardappelen uit de oven indien ze gaar zijn. Dienen ze langer in de oven te blijven, mogen ze nog verder garen. Verlaag wel de oven naar 100-120°C zodat
de ovenschaal met groente en zalmfilets ook in de oven kan.
Het is nu wachten tot de zalmfilets gaar zijn, ongeveer 15-20 minuten afhankelijk van
de oven. Haal de gerechten uit de oven en serveer. Smakelijk!
!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍
Reactie plaatsen
Reacties