INGREDIËNTEN
3 eieren
60g suiker
150g kwark 0%
75ml zonnebloemolie
1 citroen
1 zakje vanillesuiker
1 zakje bakpoeder
Een snufje zout
200g bloem
bloemsuiker
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 175°C.
Klop de eieren in een grote kom los en doe er de suiker en vanillesuiker bij. Klop verder tot een schuimig mengsel.
Voeg er de kwark, de zonnebloemolie, de citroenrasp en de citroensap aan toe en mix verder tot één romig en egaal geheel. Nu kan je aan het mengsel
de bloem, het bakpoeder en het snufje zout toevoegen en verder mixen tot een mooi glad beslag. Stop met mixen wanneer de droge ingrediënten zijn opgenomen.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het cakebeslag in de cakevorm. Bak gedurende 55-60 min op 175°C gaar en goudbruin. Haal de cake uit
de oven na een priktest gedaan te hebben ➡ Heb je geen prikstaafje? Gebruik dan een tandenstoker. Prik het staafje/ de tandenstoker in de cake, indien er geen deegrestjes aan plakken dan is de cake binnenin ook gaar.
❗Let op, open de deur van de oven niet te vroeg anders zakt de cake❗
Laat de cake ongeveer 10-15 min. afkoelen in de vorm. Laat nadien verder afkoelen op een rooster door de cake uit de vorm te halen. Zeef op de cake wat bloemsuiker alvorens te serveren.
!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍
Reactie plaatsen
Reacties