INGREDIËNTEN
2 rijpe bananen
50 ml zonnebloemolie
1 ei
190 g bloem
30 g bruine suiker
1 zakje vanille suiker
2 theelepels bakpoeder
Een snufje zout
Een handje chocoladedruppels
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 160°C.
Prak de bananen tot moes en voeg er het ei en zonnebloemolie aan toe. Voeg in een ander kom alle droge ingrediënten samen: bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, zout.
Meng daarna het bananenmengsel toe aan het bloemmengsel. Roer er de chocoladedruppels erdoor.
Plaats papieren muffinvormpjes in een muffin bakplaat. Gebruik een ijs coupé: 1 coupé deeg is voldoende ➡ Heb je geen ijs coupé? Gebruik dan 2 lepels.
Plaats de bakplaat in de oven tot de muffins goudbruin gekleurd zijn. Haal ze eruit na een priktest gedaan te hebben ➡ heb je geen prikstaafje? gebruik dan een tandenstoker.
Prik het in een muffin, indien er geen deegrestjes plakken aan de tandenstoker dan is de muffin langs binnen ook gebakken.
❗Let op, open de deur van de oven niet te vroeg anders zakken de muffins❗
!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍
Reactie plaatsen
Reacties