INGREDIËNTEN

2 rijpe bananen

50 ml zonnebloemolie

1 ei

190 g bloem

30 g bruine suiker

1 zakje vanille suiker

2 theelepels bakpoeder

Een snufje zout

Een handje chocoladedruppels

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 160°C.

Prak de bananen tot moes en voeg er het ei en zonnebloemolie aan toe.  Voeg in een ander kom alle droge ingrediënten samen: bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder, zout.
Meng daarna het bananenmengsel toe aan het bloemmengsel. Roer er de chocoladedruppels erdoor.

Plaats papieren muffinvormpjes in een muffin bakplaat. Gebruik een ijs coupé: 1 coupé deeg is voldoende ➡ Heb je geen ijs coupé? Gebruik dan 2 lepels.

Plaats de bakplaat in de oven tot de muffins goudbruin gekleurd zijn. Haal ze eruit na een priktest gedaan te hebben ➡
 heb je geen prikstaafje? gebruik dan een tandenstoker.

Prik het in een muffin, indien er geen deegrestjes plakken aan de tandenstoker dan is de muffin langs binnen ook gebakken.

❗Let op, open de deur van de oven niet te vroeg anders zakken de muffins❗

 

!Maak het recept klaar; trek een foto en stuur het me door
😍❤via WhatsApp of Instagram @eatidall_kubrabagci❤😍

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.